facebook Twitter MojRačunovodja
 • Announcement

 • Sorazmeren ali celoten regres?

  V: poslovni nasveti,Splošni nasveti | DNE: 16.06.2011

  Ali ima zaposleni pravico do celotnega zneska regresa ali do sorazmernega dela? Zaposlili smo ga 1.10.2010, pogodba pa se mu izteče 30.6.2011 in mu je ne bomo podaljšali.

  Ker je bil delavec pri vas zaposlen več kot pol leta (neprekinjeno šest mesecev) je upravičen do celotne višine bruto regresa, ki ga bo računovodja obračunal in ga boste izplačali svojim zaposlenim. Upravičen je tudi do sorazmerno obračunanega in izplačanega regresa za letni dopust za leto 2010, saj je lahko mesečno koristil sorazmerni del dopusta. Ker mu ne boste podaljšali pogodbe o zaposlitvi mu boste morali napisati izjavo v kateri boste zapisali koliko dni dopusta je koristil in koliko je prejel regresa za letni dopust za leto 2011. Ker se pogodba o zaposlitvi prekine po 30.6.2011, vam zaposleni ne rabi vrniti izplačanega regresa za letni dopust, čeprav pri vas sploh ne bo izkoristil vseh dni letnega dopusta, ki mu po Zakonu o delovnih razmerjih in sklenjeni pogodbi o zaposlitvi pripada.

  Minimalni znesek regresa za leto 2011 je v višini minimalne plače, 748,10 € bruto, za javni sektor pa 692,00 € bruto.

  Maksimalni znesek regresa od katerega se še ne obračunajo prispevki pa je v višini 70 % povprečne plače v R Sloveniji za predpretekli mesec in v mesecu juniju znaša 1.053,26 € bruto.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  © 2010 - KDB d.o.o. - računovodske storitve, poslovno in davčno svetovanje
  GOSTOVANJE | IZDELAVA
  Nastavitev piškotkov